Ohjaavat periaatteemme

Paremman asumisen konseptimme kiteytyy kolmeen ohjaavaan periaatteeseen: kestävyys, vastuullisuus ja yksilöllisyys. Nämä arvot ohjaavat suunnittelua ja rakentamistamme varmistaen, että jokainen kotimme on laadukas, omaleimainen ja ympäristöä kunnioittava.

Kestävyys

Tavoitteenamme on rakentaa ajattomia rakennuksia, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Siksi suosimme kohteissamme pääasiassa massiivirunkoratkaisuja, kuten puuta ja kiveä. Massiivirunko tarjoaa pitkän käyttöiän, muuntojoustavuutta ja kosteusturvallisuutta. Se myös parantaa asumismukavuutta säilyttäen sisäilman laadun ja lämpötilan tasaisena ympäri vuoden sekä mahdollistaa rakennuksen turvallisen viilentämisen myös kesähelteillä. Massiivirunko on itsessään kantava rakenne, joka mahdollistaa avarien ja muuntojoustavien tilojen rakentamisen ja takaa hyvän ilmatiiveyden. Panostamme myös kosteusturvallisiin LVI- ja rakenneratkaisuihin, jotta ne palvelevat asukkaiden tarpeita myös tulevaisuudessa.

Previous slide
Next slide

Vastuullisuus

Pyrimme varmistamaan, että toimintamme on kestävää ja ympäristöä kunnioittavaa kaikissa vaiheissa. Haluamme vähentää rakentamisen hiilijalanjälkeä ja mahdollistaa energiatehokkaan asumisen. Siksi käytämme kohteissamme ensisijaisesti lämmitysjärjestelmänä maalämpöä ja panostamme energiatehokkaisiin LVI-ratkaisuihin sekä ympäristöystävällisiin materiaalivalintoihin. Asiakkaillemme mahdollistamme aurinkopaneelien, varaavan tulisijan (varalämmitysjärjestelmä) ja sähköauton latausasemien asentamisen jo rakennusvaiheessa.

Materiaalivalinnoissa suosimme kotimaisia, matalapäästöisesti tuotettuja ja hiiltä sitovia materiaaleja. Erityisesti kotimaisen massiivipuun hyödyntäminen laskee oleellisesti rakennuksen hiilijalanjälkeä verrattuna perinteisiin rakenneratkaisuihin. Maalämpöjärjestelmän yhteyteen mahdollistamme erillisen varauksen maaviileäjärjestelmälle, mikä on edullinen tapa viilentää asuntoa. Ilmanvaihdossa suosimme pyöriväkennoisia lämmön talteen ottavia ilmanvaihtokoneita, joilla parannetaan ilmanvaihdon energiatehokkuutta.

Yksilöllisyys

Pyrimme luomaan koteja, jotka heijastavat asukkaiden ainutlaatuisia tarpeita ja mieltymyksiä. Tarjoamme joustavia ratkaisuja ja mahdollisuuksia yksilöllisten toiveiden toteuttamiseen. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa pyrimme ymmärtämään heidän toiveensa ja tarpeensa ja ottamaan ne huomioon suunnittelussa ja toteutuksessa. Jokainen koti on meille ainutlaatuinen projekti. Suunnittelemme jokaisen kohteemme yhteistyössä asiakkaan sekä paikallisen arkkitehdin kanssa. Panostamme tilantunteeseen ja avoimuuteen rakentamalla asuntoja normaalia korkeammalla huonekorkeudella. Tonttien suunnittelussa ja hallinnon vastuunjaossa korostamme omakotimaisuutta, jotta asukkaat voivat nauttia yksityisyydestä rakentamisen toteutusmuodosta riippumatta.